27.12.14
Pain au chocolat
250 g färsk smördeg på rulle
100 g nutella, eller annan nötkräm
75 g mörk choklad av bra kvalitet
100 g mandelmassa
1 apelsin, rivet skal
1 ägg
mandelspån att strö över innan gräddning
florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.
Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.
Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.
Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.
Pudra på florsocker innan servering.