27.12.14

 

Pain au chocolat

 

250 g färsk smördeg på rulle

100 g nutella, eller annan nötkräm

75 g mörk choklad av bra kvalitet

100 g mandelmassa

1  apelsin, rivet skal

ägg

mandelspån att strö över innan gräddning

florsocker att pudra ovanpå bröden vid servering

 

Gör så här:

 

Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.

Dela smördegen en gång på längden, och sen varje halva i fyra bitar.

Bred en klick nutella på ena kortsidan av varje smördegsruta.

Hacka chokladen grovt, riv mandelmassa och apelsinskal och fördela över smördegsrutorna.

Rulla ihop bitarna från kortsidan och lägg rullarna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspapper.

Pensla med uppvispat ägg och strö över mandelspån.

Grädda dem gyllene i mitten av ugnen, cirka 20 minuter.

Pudra på florsocker innan servering.