Välkomna!

 
 
Hörni, ni är hjärtligt välkomna till Skellefteå Konståkningsförenings Julshow den 14:de december. En massa julnummer blir det, med stora som små + fika, lotterier och kanske en liten överraskning i slutet. Vi ses där!

I Brist På Annat


Vad tycker ni om min nya sminkrutin? Köpte MACs nyaste Foundation idag på Black Friday och jag är så nöjd. Den ska också verka lugnande på huden och är naturligt oljeabsorberande och är därmed toppen mot envisa finnar. Havregryn, som är huvudinnehållet innehåller bland annat zink, som har en läkande effekt på huden. Havregryn absorberar också överflödig olja på huden och kan därför vara utmärkt för dig som brottas med fet hy och finnar.
 
Inte tror jag att mina översvämmande finnvulkaner kommer slockna bara för det här. Men det ger mig i alla fall en fin, sval hud. Och det bästa, behöver du ett budgetalternativ som jag, så kan du göra allt helt själv i köket.
 
Havremask
 
½ dl havregryn
1/4 dl vatten
 
Blanda ihop till en smet och smörj i ansiktet. Låt verka cirka 20 minuter tills det stelnar. Skölj bort.
 
 
Annars då...var ju som sagt på stan idag med mamma. Bland alla affärer åt vi lyxmiddag på Bishop. Vi tog varsin supersmarrig caesarsallad och sedan fortsatte vi vidare. Imorgon är det konståkning, biologi och kusiner på schemat. Hej på er! XX
 
 

Lussebak

 
 Lussebullar (0,5 liter mjölk)
 
150 g smör

50 g jäst

1.5 dl socker

5 dl mjölk

0.5 tsk salt

ca 15  dl mjöl

1 g saffran

Russin efter tycke och smak

1 st ägg (för pensling)

 

Gör så här:

Börja med att smälta smöret i en kastrull. Smula ner jästen i en bunke, tillsätt sedan sockret.

Rör ut jästen i sockret med en träslev tills det blir till vätska. Häll sedan i saltet och rör runt.

Häll  i mjölken i det smälta  smöret. Häll i det rumstempererade  smöret/mjölken i jästblandningen och  blanda. Tillsätt sedan hälften av  mjölet under omrörning tills det  blir en jämn smet.

Tillsätt nu saffran  och blanda. (om det är trådig  saffran mortla med  lite socker) Häll  i  resten av mjölet lite i taget  tills det blivit  en jämn och fin det. Låt  sedan degen jäsa under en  duk tills det jäst  till ungefär dubbel  storlek.

Kavla ut degen platt. Skär sedan degen till skivor. Forma skivorna till önskade mönster och lägg ut på bakplåtspapper. Lägg sedan en duk över och låt jäsa i ca 15 minuter.

Pensla sedan bullarna med ett vispat ägg och peta sedan i russinen.   Sätt  sedan bullarna mitt i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter eller tills   bullarna är gyllenbruna.