Banan- och Oreobrownies


Banoreo Brownies
 
265 gram smör, rumstempererat
4 ½ dl strösocker
3/4 dl sirap
4 stora ägg (eller 4½ - 5 st små)
3 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
2 1/4 dl kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 pkt Oreo cookies
1 banan
 
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker fluffigt och rör ner sirap. Rör sedan ner ett ägg i taget, rör om mellan varje ägg. I en annan bunke, blanda vaniljsocker, salt, kakao och mjöl. Vänd ned i äggsmeten och rör om tills smeten är slät och fin. Skär oreokakorna i hälften och bananen i halvtjocka skivor. Blanda försiktigt i smeten och fyll en mindre ugnsäker, bakplåtsopappersklädd långpanna och grädda i cirka 20 min. Hellre för kladdig än för torr. Och kakan smakar bäst dagen efter om den får "stabba" till sig lite i kylen under natten.