Cake Pops


Strunta i hur "icke spöke"-cake popsen ser ut. De var planerade att se ut som pumpor, men den orangea sockerpastan(ungefär som marsipan) smakade inte gott. För guds skull, vad ni än gör, köp inte Panduros egna sockerpasta! Den smakar trolldeg! Urghh...
 
Åter till själva recepten på kakorna som blev riktigt bra. Jag gjorde två olika recept och så ett av recepten glutenfritt. Det ena receptet är lite enklare, så det beror ju på vad man vill ha för smak helt enkelt. Goda och snygga att bjuda på under halloween.
 
Oreo Cake Pops
 
175 gram Oreo kakor ( för glutenfritt, använd Cookie O's, glutenfria Oeos)
ung 50 gram färskost
Mörk choklad
1 pkt sockerpasta
Lakritsströssel (eller något annat att skapa ögon och mun med)
 
Gör så här: Mixa kakorna till ett smuligt pulver och vispa sedan ihop med färskosten till en deg. Rulla valfriastora bollar och stoppa ned pinnar i dem. Frys ett tag så blir det enklare att doppa i choklad senare.
 
Smält mörk choklad och blanda med några droppar olivolja (ger glans till chokladen) och doppa cake popsen i chokladen. Låt frysa igen.
 
Kavla ut sockerpastan ganska tunt och skär cirklar passande till popsen. Lägg försiktigt över popsen och ge sedan spökena några ögon och mun med lakritsströsslet. Buuuu!!
 
 
Till detta recept behöver man denna form ovan som är speciell för cake pops. Blir cirka 18 stycken. Min kommer från Lékué, men det spelar inte så stor roll vilken man använder.
 
Cake Pops med choklad och kokos
 
80 gram yoghurt
40 g olivolja
70 gram socker
1 stort ägg
1 ½ tsk bakpulver
95 gram mjöl
40 gram kokos
2 msk kakao
mörk choklad
 
Gör så här: Sätt ugnen på 190 grader. Rör yoghurt med och olivolja socker och ägg. Blanda mjöl med bakpulver, kokos och kakao och vänd sedan ned i äggsmeten. Fyll formen till ung hälften och lägg på locket. Grädda i 12-15 minuter och låt svalna. Tryck ned pinnar i popsen och doppa i mörk choklad. Själv tog jag alltså bara lemon curd och florsocker som jag "geggade" på, men dekorera som du själv vill. Låt stelna.