New York Blueberry Cheesecake
Supergod cheesecake á la New York!
Kexbotten
300 g digestivekex
150 g smör
Cheesecake
600 g philadelphiaost
2 1/2 dl kesella 10%
1 dl strösocker
1 dl majsstärkelse
2 tsk vaniljsocker
3 ekologiska ägg
1 dl vispgrädde
200 g vit kvalitetschoklad
1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
- Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
- Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
- Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
- Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
- Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
- Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
- Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
- Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
- Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
- Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
- Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.
New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås.
Mums så gott :)