New York Blueberry Cheesecake

 
Supergod cheesecake á la New York!
 
Kexbotten
 

300 g digestivekex

150 g smör

 

Cheesecake

 

600 g philadelphiaost

2 1/2 dl kesella 10%

1 dl strösocker

1 dl majsstärkelse

2 tsk vaniljsocker

3 ekologiska ägg

1 dl vispgrädde

200 g vit kvalitetschoklad

1 1/2 dl färska blåbär (eller frysta)

 

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Krossa kexen fint i en mixer och blanda smulorna med smält smör.
  • Tryck ut kexblandningen till en botten i en teflonform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
  • Förgrädda bottnen i mitten av ugnen i cirka 10 minuter och låt svalna.
  • Höj temperaturen i ugnen till 200 grader.
  • Vispa philadelphiaost och kesella krämigt i en skål.
  • Blanda i strösocker, majsstärkelse och vaniljsocker.
  • Rör i ett ägg i taget och sist vispgrädde.
  • Bryt chokladen i bitar, smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda ner chokladen i smeten.
  • Häll smeten över kexbottnen och strö över blåbär.
  • Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 40 minuter.
  • Täck den med aluminiumfolie när den blivit gyllenbrun, så att den inte blir för mörk.
  • Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar i eftervärmen i cirka 30 minuter.

New York Cheesecake serveras som den är eller med en bärsås.

Sara

Mums så gott :)