Chocolate Muffins


Ni bara måste baka dessa! Jag har aldrig smakat så goda muffins i hela mitt liv. Enkla, chokladiga gudagåvor! ;-)
 
Chocolate Muffins, 12 st
 

300 g vetemjöl

80 g kakao

1 msk bakpulver

1/2 tsk bikarbonat

1/4 tsk salt

250 g strösocker

100 g smält smör

2 1/2 dl filmjölk (finns ingen mjölkfri filmjölk, så jag tog 1 ½ dl mjölk och 1 dl naturell yoghurt)

2 stora ägg

150 g mörk choklad (70%), grovt hackad

 

Värm ugnen till 200°c. Förbered en muffinsplåt med 12 st muffinsformar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan. Blanda socker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills smeten precis är jämn. Rör i hackad choklad, men spara 1/4 av chokladen till ovansidan av muffinsarna. Fördela smeten mellan muffinsformarna (formarna kommer vara fyllda upp till kanten) och Strö resterande choklad över. Grädda i 17 - 20 minuter.

Sesam Crackers

Blev sugen på att baka igår. Men jag visste inte vad. Ville inte baka något speciellt sött, eller jobbigt att göra heller. Tillslut blev det en sats knäckebröd. Eller knäckebröd och knäckbröd. "Dessertknäckebröd" skulle jag kalla dem. Lite lik sådana bars på Ica som består av 70 % socker. Men dessa mycket godare, och tunnare ;-) Som ni ser har jag adderat och tagit bort lite saker från smeten, bara det blir samma mängd så kan du välja och vraka på alla små fröer som du har i skafferiet. Ta dock inte några störa frön, som t ex solroskärnor (om du inte hackar de förstås) för då blir inte knäcket så platt och knäckigt :-)

 

Extra plus för att det både är gluten och mjölkfritt. Nötfritt kan vara lite olika från person till person eftersom "många nötallergiker reagerar även på sesamfrön och vallmofrön" - ica.se/nötter

 

Sesam Crackers

2 dl vitt sesamfrö

1 dl svart sesamfrö (hade inga svart sesamfrön hemma, så tog 1 dl linfrön istället, lika gott!)

1 dl kokosflingor (tog dock ½ dl kokos och ½ dl chiafrön)

1 dl honung

2 krm salt

 

1. Häll i alla ingredienser i din stekpanna.

2. Rör i stekpannan i ca 8-10 min, honungen bränner lätt så det är viktigt att man rör hela tiden, honungen ska få en gyllenbrun färg när det är klart.

3. Häll upp den smuliga, sega blandningen på en plåt med bakplåtspapper i botten.

4. Lägg även ett bakplåtspapper över blandningen och kavla ut allt till du har en tjocklek på ca 0,5 cm.

5. Ta bort det övre bakplåtspappret och låt dina crackers svalna helt.

6. Knäck dina crackers i passande storlek.

 
 

 

Hi-hat Cupcakes

Dessa cupcakesfavoriter. Som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta (nämligen runt om det!! haha ;-P) Nej men skämt å sido, hi-hat cupcakes är inte så svåra att göra, bara man ger baket lite tid och läser receptet noggrant före. Jag lovar, allt jobb blir mödan värt när du sätter tänderna i de lätt godaste cupcakes som existerar. Recept nedan:
 
Muffins:

3 st ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil eller mjölk

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 g mörk choklad, helst 70 %

 

Maräng:

6 st äggvitor

8.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 st citron, saften

 

Chocolate Coat

350 g mörk choklad, helst 70 %

3 msk matolja

 

Gör så här:

Muffins:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Maräng:

  1. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
  2. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
  3. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
  5. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
  6. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate Coating:

  1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
  2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
  3. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
  4. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.