Hi-hat Cupcakes

Dessa cupcakesfavoriter. Som alltid kommer ha en speciell plats i mitt hjärta (nämligen runt om det!! haha ;-P) Nej men skämt å sido, hi-hat cupcakes är inte så svåra att göra, bara man ger baket lite tid och läser receptet noggrant före. Jag lovar, allt jobb blir mödan värt när du sätter tänderna i de lätt godaste cupcakes som existerar. Recept nedan:
 
Muffins:

3 st ägg

2.5 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

50 g smör

1 dl gräddfil eller mjölk

2 msk kallt kaffe

3.5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

4 msk kakao

1 nypa salt

100 g mörk choklad, helst 70 %

 

Maräng:

6 st äggvitor

8.5 dl strösocker

2 tsk vaniljsocker

1 st citron, saften

 

Chocolate Coat

350 g mörk choklad, helst 70 %

3 msk matolja

 

Gör så här:

Muffins:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

Maräng:

  1. Blanda äggvitor, strösocker, vaniljsocker och saft av citron i en rostfri bunke.
  2. Sätt bunken i ett vattenbad (över kokande vatten).
  3. Rör först tills sockerkristallerna smält sedan vispa sedan till en fluffig maräng och tills det blir tydliga spår efter vispen. Marängen ska ha uppnått cirka 65 grader.
  4. Ta bort bunken från vattenbadet och fortsätt vispa (i maskin) tills den svalnat helt.
  5. Använd en sprits med en rundtyll och spritsa marängen i toppformade spiraler på cupcakesen.
  6. Låt stelna dem helt i kylen innan de doppas i choklad (se recept nedan).

Chocolate Coating:

  1. Hacka chokladen och smält den i vattenbad (i en skål över kokande vatten) tillsammans med matoljan.
  2. Häll över chokladen i en liten skål och låt svalna en aning.
  3. Ta ut cupcakesen från kylen och doppa varje marängtopp i smält choklad. Pensla på mer choklad om det saknas någonstans.
  4. Låt stelna på ett fat i kylen i cirka 30 minuter.
Katta

Hej! Vilken fin blogg du har :). Kolla gärna in på min blogg också :D. Kram!

Sara

Åh så otroligt gott och vad vackra de är :)

Tack så mycket fina du, är verkligen roligt att vi har samma intresse och kan hitta inspo av varandra. Kommer följa dig med glädje :)

Kram

♫♪ sandra

men mums!