Sesam Crackers
Extra plus för att det både är gluten och mjölkfritt. Nötfritt kan vara lite olika från person till person eftersom "många nötallergiker reagerar även på sesamfrön och vallmofrön" - ica.se/nötter
Sesam Crackers
2 dl vitt sesamfrö
1 dl svart sesamfrö (hade inga svart sesamfrön hemma, så tog 1 dl linfrön istället, lika gott!)
1 dl kokosflingor (tog dock ½ dl kokos och ½ dl chiafrön)
1 dl honung
2 krm salt
1. Häll i alla ingredienser i din stekpanna.
2. Rör i stekpannan i ca 8-10 min, honungen bränner lätt så det är viktigt att man rör hela tiden, honungen ska få en gyllenbrun färg när det är klart.
3. Häll upp den smuliga, sega blandningen på en plåt med bakplåtspapper i botten.
4. Lägg även ett bakplåtspapper över blandningen och kavla ut allt till du har en tjocklek på ca 0,5 cm.
5. Ta bort det övre bakplåtspappret och låt dina crackers svalna helt.
6. Knäck dina crackers i passande storlek.