Sesam Crackers

Blev sugen på att baka igår. Men jag visste inte vad. Ville inte baka något speciellt sött, eller jobbigt att göra heller. Tillslut blev det en sats knäckebröd. Eller knäckebröd och knäckbröd. "Dessertknäckebröd" skulle jag kalla dem. Lite lik sådana bars på Ica som består av 70 % socker. Men dessa mycket godare, och tunnare ;-) Som ni ser har jag adderat och tagit bort lite saker från smeten, bara det blir samma mängd så kan du välja och vraka på alla små fröer som du har i skafferiet. Ta dock inte några störa frön, som t ex solroskärnor (om du inte hackar de förstås) för då blir inte knäcket så platt och knäckigt :-)

 

Extra plus för att det både är gluten och mjölkfritt. Nötfritt kan vara lite olika från person till person eftersom "många nötallergiker reagerar även på sesamfrön och vallmofrön" - ica.se/nötter

 

Sesam Crackers

2 dl vitt sesamfrö

1 dl svart sesamfrö (hade inga svart sesamfrön hemma, så tog 1 dl linfrön istället, lika gott!)

1 dl kokosflingor (tog dock ½ dl kokos och ½ dl chiafrön)

1 dl honung

2 krm salt

 

1. Häll i alla ingredienser i din stekpanna.

2. Rör i stekpannan i ca 8-10 min, honungen bränner lätt så det är viktigt att man rör hela tiden, honungen ska få en gyllenbrun färg när det är klart.

3. Häll upp den smuliga, sega blandningen på en plåt med bakplåtspapper i botten.

4. Lägg även ett bakplåtspapper över blandningen och kavla ut allt till du har en tjocklek på ca 0,5 cm.

5. Ta bort det övre bakplåtspappret och låt dina crackers svalna helt.

6. Knäck dina crackers i passande storlek.