I love you like XO

 

 

Fattar ni!? Imorgon åker jag och min klass till Göteborg! Kommer bli så kul, efter allt vi gjort och sålt för att ta oss ända till dit. Resan är bokad med ett företag som anordnar klassresor till Göteborg och måste bara få lägga ett gott ord för dem. Man väljer ett paket som passar ens klass, det handlar om hur många dagar och aktiviteter man väljer och boende som kan göra att priset skiftar. I paketet ingår både Liseberg, Paddan, Univeresum, en mängd matkuponger, gratis spårvagn och flera tillvalsaktiviteter. Vi har med andra ord ett fullt schema, men allt är så roligt att det är det värt att hålla på hela dagarna. Ska ta och börja packa nu, sedan göra mig i ordning för en kväll med tjejerna. Det är ju valborgs, så det får vi inte glömma bland klassresor och annat. Och vi kommer absolut inte prata om Göteborg ikväll, nej nej det finns inte ens i tankarna... ;-)

 

Blir vagt om recept och bakverk i helgen alltså, men det kanske slinker in ett inlägg medans vi är där. För det finns gratis wi-fi på vandrarhemmet - klassens största krav då vi skulle boka resan haha ;-P XOXO

 

50 Bast

 
Igår fyllde pappa 50 år! Så förutom att han fick en lyxig dag med vänner och bekanta, fotvård och massage (medan jag var i skolan då...) så avslutade vi dagen på Bryggargatan med faster Helen och Ulf. Hade aldrig ätit där förut och jag gick väldigt mätt och belåten hem. Maten var helt fantastisk, lika så hela restaurangen och kvällen i helhet med min fina familj. Plus att jag "för första gången" fick beställa en riktig förrätt. Det blev, kopierat direkt från deras hemsida: en "ttrökt rentartar, serveras med fermenterade lingon, syltade kantareller, syrad grädde och friterad renlav". Hur gott som helst! Ärligt talat lät alla deras förrätter för överdådiga och jätteäckliga. Men väl när man smakar inser man hur allt passar underbart ihop. Som en vanlig svensson blir man nog lite rädd för annorlunda maträtter med fermenterade saker. Haha, vi försökte lista ut vad de betydde, har aldrig ens hört det ordet förut... Och sedan till varmrätt blev det en "norrländsk oxfilé, serveras med gröna bönor, jsaltbakad jordärtskocka, inbakad oxkind, smörslungade pommes frites och Bryggargatans goda bearnaisesås"

Kärleksmums

 
Leilas kärleksmums
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 300 g smör
  • 200 g mörk choklad

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här:

 

Kärleksmums

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt vatten och smält smör.
  5. Klä en 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Strö över grovt hackad choklad.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladglasyr

  1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.
  2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
  3. Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen.
  4. Skär kärleksmumskakan i rutor.