50 Bast

 
Igår fyllde pappa 50 år! Så förutom att han fick en lyxig dag med vänner och bekanta, fotvård och massage (medan jag var i skolan då...) så avslutade vi dagen på Bryggargatan med faster Helen och Ulf. Hade aldrig ätit där förut och jag gick väldigt mätt och belåten hem. Maten var helt fantastisk, lika så hela restaurangen och kvällen i helhet med min fina familj. Plus att jag "för första gången" fick beställa en riktig förrätt. Det blev, kopierat direkt från deras hemsida: en "ttrökt rentartar, serveras med fermenterade lingon, syltade kantareller, syrad grädde och friterad renlav". Hur gott som helst! Ärligt talat lät alla deras förrätter för överdådiga och jätteäckliga. Men väl när man smakar inser man hur allt passar underbart ihop. Som en vanlig svensson blir man nog lite rädd för annorlunda maträtter med fermenterade saker. Haha, vi försökte lista ut vad de betydde, har aldrig ens hört det ordet förut... Och sedan till varmrätt blev det en "norrländsk oxfilé, serveras med gröna bönor, jsaltbakad jordärtskocka, inbakad oxkind, smörslungade pommes frites och Bryggargatans goda bearnaisesås"