Resumé

 
Det har hänt så mycket de senaste två veckorna så att sammanfatta allt skulle bara bli en enda stor röra. Jag började gymnasiet förra veckan och det mesta har nu börjat komma igång på riktigt. Tre år på Balder väntar och jag är förväntansfull på allt som kommer att hända men samtidigt nervös för allt jag ska klara av.
 
Min klass, the one and only NA (natur) TE (teknik)1 känns som en väldigt bra klass hittils. Jag går alltså i en blandklass där ungefär hälften är teknikare och hälften är naturare. Men det förändrar inget av våran utbildning. För när vi naturare har biologi har teknikarna hål och när de har teknik har vi hål. Det har bara gett oss ett ännu bättre schema, så jag klagar inte :-)
 
I helgen har jag bland annat ätit på matfesten med kompisar och sedan igår kväll med klassen. Åt en macka med pulled chicken, grönsaker och klyftpotatis som var jättegod och självklart blev det också en tallrik thaimat under helgen. Idag kickade skridskoskolan igång och jag hade även min första träning med jag och Linns nya grupp, Mohawk. Nu pratar jag alltså om konståkning ;-). Det är en liten grupp just över skridskoskolan som vi ska träna under hösten och jag är så förväntansfull över att få se dem utvecklas över tiden. Har annars bara varit lite inhoppare åt olika grupper. Tränar inte själv längre så då har jag bara varit med och tränat skridskoskolan. Och då fick jag inte se hur de utvecklades på samma sätt som nu när jag faktiskt kommer ha samma grupp varje vecka. Det kommer bli toppen!

London del 2

 
 
 
Söndag: Dagen var kommen. Det var dags för Harry Potter Warner Bros Studios! Gahh, det var helt otroligt där inne. Vill dit igen och igen och igen! Ja, det var rent magiskt och alla ni som åker till London bara måste åka dit. Vet inte riktigt hur jag ska beskriva det men allt från rekvisitan, kläderna, hur de lyckades göra så underbara filmer, alla olika byggnader, Diagon Alley till den söta honungsölen… Jag svävade på moln i några timmar där inne haha! Och sista rummet blev en riktigt bra avslutning som chockade varenda kotte där inne. En riktig överraskning…
 
 
Måndag: Vi började dagen med att ta oss till Harrods. Inte för att storhandla precis, men ni vet, det är alltid lika häftigt att vandra runt där inne och gå vilse. Kom ut med en blommig termosmugg utan att det sved allt för mycket i plånboken. Sedan hade vi ett bokat bord för afternoon tea på The Ritz. Väldigt vacker miljö, ni ser ju de suddiga bilderna. Ateljen til vänster och bilden på mig var bara inne i ”The powder room”. Lyxigt nog där inne. Ett väldigt lyxigt hotell där det t.o.m. var klädkod. Männen var tvungen att ha kavaj och slips och kvinnor gärna klänning. Inga gympaskor what so ever! Haha, var rätt kul - då vi kom fram sprang vi runt hörnet och satte på oss våra ballerinaskor och låtsades som inget. Kan ju inte gå runt med ballerinas i London en hel dag. Nej, vi hade ju dagar kvar där. Länge leve Nike;-) Sedan bar vi av till Oxford för mer shopping! Åt middag i den mysiga stadsdelen Covent Garden bland alla små gator. Ännu inget dåligt väder förutom en timmes regn, och det var då vi var inne på Victoria’s Secret så det hann vi inte ens lägga märke till.
 
 
Tisdag: Den sista hela dagen i London. Men inte var vårt schema mindre tätt för det!

Först fick jag besöka The Sherlock Holmes Museum på inte mindre än själva adressen själv – Baker Street 221b! Tog tunnelbanan ut till Brixton för att leda reda på det veganska caféet. Det var riktigt svårt att välja bland typ 12 cupcakessorter, cookies och glass. Förstår inte ni som tål allt, hur kan ni någonsin ta ett beslut då det finns allt att välja mellan!?

Åkte tillbaka till innerstaden och avnjöt cupcakes, cookies och mackor i St. James Park. Gick runt lite i Westminster, tog bilder vid Big Ben och åkte London Eye. Stolt blev vi, då varken jag eller mamma gillar höjder. Till middag hittade vi ett riktigt mysigt ställe där jag fick en stor tallrik med stark kyckling. Mmm, det var så gott. Provade också en alkoholfri Mojito, jätteläskande och smarrig. 

Onsdag: Båda onsdagarna gick mest åt till att resa tur och retur. Fick hänga lite på Stansted Airport, vila benen lite och tänka över vilken otrolig vecka vi haft! Tack mamma för denna (ot)roliga vecka och för att du orkat hänga med mig och mina stora steg. 2 mil på Westfield var inte dålig gått… Tack London!

London del 1

Torsdag: Väl framme i London vid 2-tiden på torsdagen började vi med att äta bredvid London Eye på en restaurang som hette ”The Slug and Lettuce”. Jättegoda burgare och tunna, lättare pizzor. Sedan kunde vi fort gå till vårt hotell (typ 200 m från London Eye!) för att checka in och packa upp lite. Efter det begav vi oss till en liten affär som heter ”The Tintin Shop”. Pappa är nämligen ett stort fan av Tintin så vi ville hitta något roligt att ge honom därifrån då han för övrigt inte tycker om shopping. Ni vet, pappor…
 

På kvällen var det dags för Mamma Mia på Novello Theatre. Musikalen var helt fantastisk! Fick gåshud flera gånger och jag älskar historien om Sofie och hennes sökande efter sin pappa. På vägen hem efter musikalen hittade vi Tortilla, ett mycket bra snabbmatställe. Fick i oss varsin smaskig burrito så kunde vi gott somna efter vår första dag i London. 

 
 

Fredag: ”Upp och hoppa världen! Det är fredag, solen skiner och jag ska shoppa!” Ja, vi vaknade, gjorde oss klara och tog tunnelbanan ut till Sheperd’s Bush där den ”superbraiga” gallerian Westfield ligger. Shoppade hela dagen och satte oss sedan ned i en pub och jag fick min kära fish & chips till middag. Bilden på mig lyrisk bland alla tekoppar var lite internt till pappa. Han tycker nämligen att mer än 10 tekoppar räcker gott och väl för en 16-åring som dricker mycket te. Men det var svårt att motstå hylla efter hylla av muggar...

Kort och gott slukade shoppingen all vår energi och på kvällen tog vi det bara lugnt och vandrade så långt längs älven som våra trötta ben orkade. Det blev inte långt haha.

Lördag: På lördag var planerna inställda på parker. Vi köpte en massa god picknickmat med oss och tog oss till Hyde Park. Efter ett tag insåg vi hur otroligt stor parken + Kensington Gardens på andra sidan sjön var så vi hyrde cyklar och cyklade oss igenom parkerna istället. Riktigt smart och tidseffektivt. Vi hade aldrig orkat gå genom båda parkerna för att få se på allt.

I Kensington Gardens ligger också Kensington Palace, Prinsessan Dianas gamla hem för övrigt. Så vi köpte biljetter och fick gå in i slottet där man fick se hur de gamla kungligheterna bodde och levde. En del i slottet handlade också om deras mode genom tiderna där de hade en massa vackra klänningar i säkra glasskåp. Vissa klänningar var sååå vackra!

På kvällen hade vi bokat biljetter för att se senaste Mission Impossible. Vi såg den på BFI IMAX som är den största filmduken i hela Europa. Och den var stor, ingen tvekan om det. Fick nästan huvudvärk av all ansträngning som behövdes för att behöva se hela duken. Visst, det är coolt och stort. Men den största upplevelsen fick jag inte. Dock var filmen riktigt bra och att ens få gå på bio i London kändes stort nog. Bra slut på en varm och härlig dag!

London del 2 kommer snart….