Saffranskorpor

 
Knapriga och rikligt smaksatta med saffran gör dessa skorpor väldigt goda. Jag blir alltid nykär i degen för att den blir så fin i färgen av saffran. Nerd-alert haha!
 
Saffranskorpor
 
100 gram smör
2 påsar saffran (2 x 0,5 gram)
2 ägg
1 ½ dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ½ tsk bakpulver
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret på låg värme och blanda ned saffran. Låt svalna en aning.
3. Vispa sedan ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en annan bunke.
4. Blanda ned mjölet och saffranssmöret i äggsmeten. Rulla degen till fyra avlånga längder fördelade på 2 långpannor med bakplåtspapper. Platta till längderna lite.
5. Grädda i 10 minuter. Ta ut ur ugnen, snitta längderna direkt och vänd dem så att ena snittytan ligger vänd uppåt.
6. Grädda 5 minuter, vänd de sedan så att andra snittytan pekar uppåt. Grädda 5 minuter till.
7. Stäng sedan av ugnen och låt stå i eftervärmen i cirka 1 timme. Men glöm dem inte i ugnen. Då bränns de lätt vid.