Bovetegröt

Kände för att testa någon ny frukost, då hittade jag boveteflingor längst in i skåpet. Så det fick bli bovetegröt imorse. Rikigt gott blev det också. Lite mer tid till att göra än vanlig gröt, men ack så värt det. Örten (ja, bovete är en ört!) måste blötläggas först innan användning så jag lät de stå i en skål med vatten under natten. 
 
Bovete kan lätt missförtås då många tror det står för något slags vete, men bovete är fritt fram för alla glutenintoleranta. Dessutom är det visst väldigt bra att äta, innehåller bl. a alla de 8 essentiella aminosyrorna. Smaksatte min gröt med kanel så blev det extra gott.  
 
Bovetegröt 1 portion
 
3/4 dl boveteflingor (+ vatten att blötlägga i)
1 msk linfrön
1 ½ dl vatten
½ dl havregryn
nypa salt
1 krm kanel
 
Blötlägg bovete och linfrön i en burk eller skål och låt stå minst 6 timmer (eller över natten). Häll av vattnet och blanda bovete och linfrön med vatten, havregryn, salt och kanel i en kastrull. Låt koka upp och sedan småsjuda i cirka 7-8 minuter. Eller till önskad konsistens. Servera med allt från banan, bär, nötter, frön, mjölk, sylt och honung. 
 
Jag själv toppade med banan, hallon, blåbär, lite linfrön, solroskärnor, mandlar och paranötter. Mmm...
 

London baby

Nu är det inte länge kvar innan det bär av till London för jag och mamma! Ahhh, kan knappt bärga mig! Ska bli så kul att få åka dit igen. Finns alltid saker att göra och det är en sån bra stad med shopping, sevärdheter, jättemysiga parker mitt i alltihop och sedan är alla så trevliga av sig.
 
Men innan det roliga börjar har jag kvar jobb. Men inte gör det någonting. För jag måste faktiskt få skryta lite och säga att jag har verkligen världens bästa sommarjobb just nu! Världens tevligaste arbetskamrater, trevlig miljö bland alla glada kunder (vem är egentligen på dåligt humör då den ska fika...?) och nybakade kanelbular stup i kvarten. Ja, jag njuter verkligen av att ha så kul samtidigt som jag tjänar pengar på det. Tummen upp!!!

Umeå/Mat

 
I lördags steg jag upp med tuppen för att åka buss till Umeå. Där hade jag, Emma, Stina och Ofelia en heldag med shopping, mat (massa maaaat hahah), bio, skratt och "fangirling" av Umeås älv. De har verkligen lyckats med att göra det fint och trevligt där nere vid älven. Jag som tyckte bryggan var bra här i Skellefte men nu är den platsen ingenting i jämförelse med Umeås älv. Det blev alltså en riktigt bra dag helt enkelt. Vi såg bästa Paper Towns för övrigt. Tänka sig vad John Green har lyckats och att hans berättelser alltid känns lika fina och speciella varje gång.