Cheers

 
 
Var igår och tittade på min kusin som tävlade i Cheerleading-DM. Hade aldrig varit på en sådan tävling förut, så de var riktigt kul att se hur sådana tävlingar går till. Måste bara säga att wow vilken "spirit" de hade i lagen. Haha, det "värsta" jag sett. De verkligen peppade varandra till hundra och var så glada efteråt att de rent av välte omkull varandra i kramhavet. Och min duktiga kusin och hennes lag kom på bronsplats, grattis till er! Ni var fantastiskt duktiga och jag kan inte förstå hur man vågar snurra runt varandra där uppe i luften. Snacka om tillit till varandra :-)
 
Btw, ser ni de svartklädda som syns överallt runtom dem? De kallas för spotters och måste alltid finnas på tävlingar. De håller sig runtom när de skapar "torn", så ifall något skulle gå snett och någon skulle falla finns de där att fånga dem. Bra va?

Minimacarons

 
Nu har jag provat dessa små juveler! Måste säga att de faktiskt smakade väldigt bra. Trodde först att de bara skulle smaka socker, men med hallon så blev de riktigt goda. Dock... i receptet står det att man ska spritsa ut kakor stora som femkronor. Gör du det (som jag gjorde) så får du minimacarons. Kan ha varit jag som gjorde något fel med smeten så att de inte svällde tillräckligt. Men mina svällde inte så mycket i ugnen. Bara på höjden, vilket är positivt. Så ifall du vill få normalstora macarons, spritsa lite större kakor än en femma ;-)
 
Macarons
 
Mandelkakor
  • 8 st äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • 300 g sötmandel, skållad och malen
  • 8 dl florsocker

Smörkräm              

  • 200 g smör, mjukt
  • 3 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • Valfri smaksättning till exempel kakao, lime, hallon, citron
  • Några droppar valfri hushållsfärg

Gör så här:

  • Mandelkakor: Mal mandlarna till mandelmjöl.
  • Sätt ugnen på 150 grader.
  • Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
  • Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en toppig maräng.
  • Blanda försiktigt ner malen mandel och florsocker.
  • Spritsa eller klicka ut smeten till 50 runda klickar stora som femkronor, på en plåt med bakplåtspapper.
  • Låt kakorna vila på plåten 15 minuter för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
  • Grädda kakorna i nedre delen av ugnen cirka 12 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten.
  • Dra bort bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
  • Smörkräm: Vispa smör, florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
  • Vispa ner äggulan.
  • Färga med karamellfärg och smaksätt med olika smaker, till exempel kakao, hallon, citron och lime.
  • Spritsa ut krämen på undersidan av 25 mandelkakor.
  • Lägg resten av mandelkakorna över som lock.