Hallonsherbet och passionsfruktsås

Till denna underbara kladdkaka med hallon och fudge i förra inlägget så serverade jag hallonsherbet och passionsfruktsås. Toppade kakan med minimaränger (hur du gör dem hittar du här), pistagenötter , färska hallon och citronmeliss. Självklart går det att variera i oändlighet. Du behöver inte ens servera kakan med sherbet och passionsfrukt. Glass och/eller någon annan sås kommer också smaka super. 
 
Det slår mig nu att bara sherbet och passionsfruktsås smakar gudomligt med varandra. Passar perfekt som en enkel dessert det också... 
 
Hallonsherbet ½ liter, Linda Lomelino
 
En sherbet är ett mellanting mellan glass och sorbet. Det är en sorbet med mjölk i vilket gör den lite krämigare.
 
250 g halllon (frysta eller färska)
2 ½ dl mjölk
1 dl strösocker
saften från ½ citron
 
Mixa hallon, mjölk och socker till en puré. Sila bort kärnorna. Blanda purén med pressad citron. Låt stå i kylen tills den är helt kall. Kör i glassmaskin tills sherbeten är färdig. Häll upp i en skål och ställ i frysen. 
 
Passionsfruktsås 
 
4 passionsfrukter
6 msk florsocker
1 dl citronsaft
 
Gröp ur frukterna och blanda det med florsocker och citronsaft i en kastrull. Koka upp under omrörning. Häll i en mixer och mixa så att kärnorna delas i mindre bitar. Sila sedan såsen så att den blir kärnfri. Låt svalna.