Kärleksmums

 
Leilas kärleksmums
  • 5 ägg
  • 4 dl strösocker
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 5 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 300 g smör
  • 200 g mörk choklad

Glasyr

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk espressokaffe
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl kokosflingor

Gör så här:

 

Kärleksmums

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
  3. Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten.
  4. Tillsätt vatten och smält smör.
  5. Klä en 40x30 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
  6. Strö över grovt hackad choklad.
  7. Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.

Chokladglasyr

  1. Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något.
  2. Smält ner finhackad choklad och glasera kakan.
  3. Strö över kokos och låt glasyren stelna, gärna i kylen.
  4. Skär kärleksmumskakan i rutor.