Gulasch

 
Denna goa soppa gjorde jag till middag idag. 1000 x godare än Felix burkgulasch. Prova på vetja!
 
Gulaschsoppa (1 stor grytkastrull)
 
400 gram nötfärs
1 palsternacka
1 bit rotselleri 
2 morötter 
1 rödlök 
1 paprika
2 vitlöksklyftor 
Majs 
6 dl vatten
800g krossade tomater
2 kött/grönsaks-buljongstärningar
Salt, peppar och valfri krydda (tog cayenne, timjan och chili)
 
Fräs löken och nötfärsen i olja i en kastrull eller stekpanna. Tärna och skiva grönsakerna/rotfrukterna och häv i tillsammans med löken och nötfärsen. Häll i vatten och de krossade tomaterna. Krydda och smaka av. Låt sedan puttra på svag värme ca 10-15 min tills rotfrukterna är klar. Bon appétit!