Mjukpepparkaka

Mjukpepparkaka from heaven! Denna kaka kan inte bli fel och vill du lyxa till det och göra extra fint kan du dekorera med glasyr och fikon. Glasyren är enbart kristyr (florsocker + äggvita) och sedan tog jag tandpetare för att få fast fikonen. Ha en fortsatt trevlig jul folk!
 
Mjukpepparkaka
 
3 ägg
3 ½ dl strösocker
2 1/4 dl mjölk
150 g smält, avsvalnat smör
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 påse Santa Maria pepparkakskryddmix
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker i en bunke fluffigt - ej med elvisp. Rör ned mjölk och smör.
3. Blanda mjöl, bakpulver och kryddmix i en annan bunke och vänd ner det i äggsmeten. 
4. Smöra och bröa en sockerkaksform och häll ned smeten. Grädda cirka 30-40 minuter.
5. Prova med sticka, den ska inte vara kladdig, men ta ut den just då den blivit fast.