Smore's cupcakes

 
Dessa cupcakes är helt otroliga! Lite mer jobb än vanliga cupcakes då det är flera lager av godsaker, men i slutändan är det väl värt det. Ett tips är att när man vispar den italienska marängen så kan man med hjälp av vatten få marängen att svalna fortare. Häll (t ex i diskhon), ungefär till hälften, kallt vatten och stoppa ned bunken där medan du vispar. Det går mycket fortare. Se bara till att inte vatten skvättar ned i marängen. 
 
Smore's Cupcakes Roy Fares
 
Bottnar

50 g smör
100 g digestivekex (8 st)
15 g strösocker (1 msk)
100 g hyvlad, mörk choklad
60 st Mini-marshmallows

Muffins

140 g  vetemjöl (2 ¼ dl)
170 g strösocker (2 dl)
45 g kakao (1 dl)
3 g vaniljsocker (1 tsk)
2 g  bakpulver (1 tsk)
2 g bikarbonat (1 tsk)
3 g salt (1 tsk)
55 g ägg (1 st)
125 g mjölk (1 ¼ dl)
45 g vegetabilisk olja (1/2 dl) 

Italiensk maräng

125 g äggvitor (3 st)
75 g vatten (3/4 dl)
210 g strösocker (2 1/4 dl)


Bottnar
Sätt ugnen på 170 grader, varmluft. Smält smöret. Mixa kexen väl i matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda ordentligt. Lägg en sked med smulor i botten på varje cupcake form och platta med baksidan av en sked. Grädda i ugnen i 4 minuter. Ta ut plåten och strö huvlad choklad i varje form tills allt smält. Fäst fem marshmallows per cupcake i chokladen och ställ i frysen medan du blandar smeten. 

Muffins
Sikta ned de torra ingredienserna tillsammans i en bunke och rör ihop ordentligt. Vispa sedan lätt ihop ägg, olja och mjölk innan du blandar de med de torra ingredienserna. Vispa ihop till en jämn smet. Fyll 3/4 av cupcakeformarna och baka i cirka 15 minuter. Ta ut plåten och låt dem svalna helt innan du lyfter dem ur formen.

Italiensk maräng
Vispa äggvita, på hög hastighet tills det blvit en fast maräng. Den ska säkert stanna om du vänder bunken upp och ned. Häll vatten och socker i en kastrull och låt koka tills det når 121 grader. Häll sockerlagen i en tunnstråle ned i äggvitan, vispa på maxhastighet. När allt har blandats, sänk till medelhastighet och vispa tills marängen svalnat. Tar minst 10 minuter. Fyll i en spritspåse med en slät tyll. Spritsa en topp på varje cupcake och bränn försiktigt av med en brännare.