Rocky Road Cupcakes

 
Rocky Road Cupcakes, Leila Lindholm
12 stycken
 
1 tsk vaniljsocker
2 ½ dl strösocker
3 ekologiska ägg
2 msk kallt kaffe
1 dl gräddfil
50 g smör
2 tsk bakpulver
3 ½ dl vetemjöl
4 msk kakao av god kvalitet
1 nypa salt
100 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl salta jordnötter
2 nävar minimarshmallows
2 nävar dumlekolor
 
Fudge Glaze
 
½ dl mjölk
1 ½ dl vispgrädde
2 msk honung
200 g mörk choklad 70%
1 msk smör
Salta jordnötter, minimarshmallows  och dumlekolor till garnering
 
Cupcakes
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i gräddfilen och kaffet och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
  6. Rör ner den smälta chokladen i smeten.
  7. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och varva smeten med dumlekolor, minimarshmallows och lite jordnötter. Fyll formarna till 2/3 med smet.
  8. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.
  9. Låt svalna.
Fudge Glaze
  1. Koka upp grädde, mjölk och honung. Ta av kastrullen från plattan och låt svalna en aning.
  2. Finhacka chokladen och blanda den med den varma gräddmjölken så att chokladen smälter. Rör i smöret.
  3. Skeda en klick glaze i mitten av varje cupcake och garnera med små bitar av dumlekola, minimarshmallows och salta jordnötter.