Smore's Bars!

 
 

Okej, vet ni hur goda dessa är? Enkla bars med digestivebotten, chokladbrownie och maräng. Det bästa av tre världar i en enda kaka... varsågoda att baka!

Smore’s Bars

Botten

20 digestivekex (300 g)

160 g smör

Chokladlager

200 g Smör
200 g Mörk choklad
4 Ägg
2 dl Strösocker
2.25 dl Vetemjöl
3 msk Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt

Maräng

4 ägg (120 g)

2 ¾ dl strösocker

½ dl vatten

 

Gör så här:

1. Botten: Sätt ugnen på 175 grader, 150 varmluft. Mixa kexen till smulor. Smält smöret och blanda med kexen.

2. Tryck ut till en botten i en form på cirka 30x20 cm storlek.

3. Grädda i 10 minuter.

4. Chokladbrownie: Smält smör och rör ned choklad tills allt smält. Ställ åt sidan.

5. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

6. Blanda ned smörsmeten och till sist de torra ingredienserna.

7. Häll över kexbottnen och grädda ca 20 minuter. Låt svalna.

8. Italiensk maräng: Vispa äggvita så att du kan vända bunken upp och ned.

9. Koka upp vatten och socker till 121 grader i en tjockbottnad kastrull. Häll i en tunn stråle ner sockerlagen i äggvitan och vispa samtidigt med elvispen på maxhastighet. Fortsätt att vispa så tills marängen är ljummen.

10. Bred ut över kakan och bränn av med gasolbrännare om du så vill. Annars går det bra att bränna av marängen på grillvärme i ugn. 250 grader i cirka 5 minuter brukar bli bra.

 

Brownierecept av Frida Skattberg