Glutenfri ananaspaj

Det är svårt det här med att baka för alla. För alla sorters allergier och intoleranser. I fredags snörde jag lyckligtvis ihop en glutenfri och mjölkfri ananaspaj som blev riktigt god! Smakade inte alls så mycket annorlunda för att vara mjölkfri och glutenfri. Ett bra tips om fler ska få smaka (som allergiker blir man så glad om någon bakar så att man tål det!). 
 
Ananaspaj
 
100 g smör
3 ½ dl glutenfri mjölmix
2 msk strösocker
1 äggula
3 msk kallt vatten
 
Fyllning
 
2 burkar à 280 g krossad ananas (Icas större burkar)
1 ½ dl Alpro Soya naturell yoghurt
2 tsk vaniljsocker
1 ½ dl strösocker
 
1. Börja med bottnen: Hacka samma smör, mjöl, socker och äggula till en smulig massa.
2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt till en deg. (Knåda aldrig mördegar!)
3. Tryck ut degen i en pajform cirka 24 cm i diameter. Sätt ugnen opå 170 grader. Nagga med en gaffel och ståll kallt i 30 minuter. 
4. Grädda i 10-13 minuter och låt svalna. Höj ugnene till 200 grader.
5. Sila bort vätskan från ananasen och blanda med resterande ingredienser. Fördela i pajskalet och grädda i cirka 20-30 minuter. Kakan ska stabba till sig lite så att den inte bli rinnig. Serveras bäst kall med vaniljglass.