Brownie med pecankola

 
 

Ser ni kolan!!? Den här kakan är inte att leka med! Bjöd mina fina vänner på denna brownie när vi såg säsongfinalen av Game of Thrones i måndags. Kakan är väldigt enkel att göra och kan ätas på direkten. Kan tänka mig att om man skippar bakpulvret blir kakan en väldigt god kladdkaka med pecankola. Får testa det någon dag :)

Brownie med pecankola (Roy Fares)

Brownie

120 g smör
110 g ägg, (2)
40 g kakao, (1 dl)
3 g salt, (0,5 tsk)
5 g bakpulver, (1 tsk)
50 g bryggd espresso, (0,5 dl)
8 g vaniljsocker, (1 msk)
220 g strösocker, (2,5 dl)
120 g vetemjöl, (2 dl)

Pecankola

60 g osaltat smör
75 g farinsocker, (1 dl)
25 g glykos, (2 msk)
15 g grädde, (1 msk)
80 g pekannötter

1. Sätt ugnen på 180 grader, smörj en rund bakform 22 cm i diameter med smör på kanterna och lägg bakplåtspapper i botten på formen.
2. Smält smöret och ställ åt sidan.
3. Blanda kakao, salt och bakpulver i en bunke. Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
4. Tillsätt det smälta smöret, kaffe och strösocker. Avsluta med vetemjölet och blanda ihop till en smet.
5. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 180 grader i 15-20 minuter.
6. När brownien har 10 min kvar att bakas i ugnen så börjar du med toppingen. Smält smör, farinsocker, glykos och grädde i en kastrull, låt småkoka under omröring i 3-4 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i pekanötter och ställ åt sidan.
7. Ta ut brownien och fördela pekannötstäcket över kakan, höj värmen till 200 grader och grädda ytterligare 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna helt.
8. Servera med lättvispad grädde.

JèÑnIèY Star Love

Smarrigt. Ska absolut börja följa👍 kramiz ❤

Linda

Mums, ser helt himmelskt god ut!! :)