Blåbärsrutor

 
Gör så här: Sätt ugnen på 200 grader. Börja med pajdegen. Blanda mjöl, salt, bakpulver och socker och kardemumma. Tillsätt resten av ingredienserna och nyp ihop allt till en smulig deg. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form, 20•20 cm. Tryck ut 2/3 av degen i botten. 
 
Sedan återstår blåbärsfyllningen. Blanda alla ingredienser i en skål och rör om tills maizena och socker verkligen inte bara ligger kvar i botten av skålen. Strö ut över pajbottnen. Smula över resten av pajdegen över blåbären. Strö med fördel lite vanligt socker eller rårörsocker på kakan. Grädda i ca 30-40 minuter (gräddade i 30 minuter) mitt i ugnen. Låt svalna helt, skär den sedan i rutor. Förvara i kylen och servera sval eller värm i micron för en mukare kaka. 
 
Recept från Linda Lomelinos receptbok.