Chokladmuffins med dumle och pecankola

Muffins
300 g vetemjöl
80 g kakao
1 msk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
250 g strösocker
100 g smält smör
2 1/2 dl filmjölk (finns ingen mjölkfri filmjölk, så jag tog 1 ½ dl mjölk och 1 dl naturell yoghurt)
2 stora ägg
24 dumle
Pecankola
60 g osaltat smör
75 g farinsocker, (1 dl)
25 g glykos, (2 msk)
15 g grädde, (1 msk)
80 g pekannötter
Muffins: Värm ugnen till 200°c, 175 för varmluftsugn. Förbered en muffinsplåt med 16 st muffinsformar. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Ställ åt sidan. Blanda socker, smör, filmjölk och ägg i en stor skål. Tillsätt de torra ingredienserna och vispa tills smeten precis är jämn. Dela alla dumle i två delar med en kniv. Fyll formarna med chokladsmet till drygt hälften . Tryck ned 3 dumlehalvor i varje form. Pecankolan: Smält smör, farinsocker, glykos och grädde i en kastrull, låt småkoka under omröring i 3 minuter. Ta av kastrullen från värmen och lägg i pekanötter och rör om. Fördela pecankolan över alla formar med smet. Grädda (ett tips kan vara att placera en långpanna i botten av ugnen ifall kola rinner från formarna så behövs bara en plåt diskas och inte hela ugnen...) i ca 17 - 20 minuter.