Miss Piggy Cupcakes

 

Miss Piggy Cupcakes som jag och Thilde bakade för-jag-vet-inte-hur-länge-sedan. Söta cupcakes som passar extra bra om man ska ha barn på besök. Barn som äter speciellt mycket med ögonen kommer falla för dessa. De smakar också gott, men vill man ge cupcakesen mer smak, tillsätt något gott som choklad eller bär. Annars smakar de mest bara sötmuffins ;-P
 
Miss Piggy Cupcakes, satsen ger 12 st cupcakes
 

3 ägg

2 ½ dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

100 g smör

1 dl mjölk

3 ½ dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 nypa salt

Skal och saft av 1 citron

 

Pink cream cheese frosting:

 

60 g mjukt smör

4 dl florsocker

1 tsk vaniljsocker

1 msk färskpressad citronsaft

100 g philadelphiaost

Ett par droppar röd karamellfärg

 

Dekorering:

 

Marshmallows

Non Stop

Blomsterströssel

Marsipan eller sockerpasta 

 

           Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  • Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  • Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  • Blanda i rivet skal och saft av en citron. Tillsätt rosenvattnet.
  • Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  • Grädda cupcaksen i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.

          Frosting:

  • Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
  • Färga frostingen med några droppar karamellfärg.
  • Bred frostingen på kakorna och garnera med en halv marshmallow som tryne, lägg på två strösselflingor, sätt non stop till ögon och kavla ut lite marsipan eller sockerpasta och skär till som öron.