Aprikosflarn med mandelkräm

 

1 rulle (250 g) smördeg

150 g sötmandel, skållad och skalad

50 g riven mandelmassa

100 g mjukt smör

1 dl strösocker

2 ägg + 1 extra till pensling

1 tsk vaniljsocker

6 st aprikoser

4 st nektariner

 

1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.

2. Rulla ut smördegen och skär ut cirklar i cirka 12 cm i diameter med hjälp av en upp och ned vänd skål och lägg dem på bakplåtspapper.

3. Lägg en mindre skål ovanpå varje rundel och rista en cirkel cirka 2 cm innanför kanten. Obs. skär inte helt igenom degen.

4. Mal mandeln genom en kvarn eller mixa till ett fint pulver i en hushållsmixer.

5. Rör samman med det mjuka smöret, strösocker, ägg, vaniljsocker och mandelpulvret.

6. Rör ihop det sista ägget och pensla kanterna på smördegen (så får du en fin, brun färg på smördegen)

7. Bred ut mandelkrämen i den inre cirkeln och fördela klyftade aprikoser och nektariner inuti varje.

8. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Serveras med vaniljglass.

 

Tips!

Nu på hösten har inte aprikoser eller nektariner riktigt högsäsong, så då kan du lika väl byta ut de till 3-4 st äpplen och kanske några färska hallon att toppa flarnen med. Lika gott + extra höstkänsla!

Anonym

Gott var det också:) Mamma