London del 1

Torsdag: Väl framme i London vid 2-tiden på torsdagen började vi med att äta bredvid London Eye på en restaurang som hette ”The Slug and Lettuce”. Jättegoda burgare och tunna, lättare pizzor. Sedan kunde vi fort gå till vårt hotell (typ 200 m från London Eye!) för att checka in och packa upp lite. Efter det begav vi oss till en liten affär som heter ”The Tintin Shop”. Pappa är nämligen ett stort fan av Tintin så vi ville hitta något roligt att ge honom därifrån då han för övrigt inte tycker om shopping. Ni vet, pappor…
 

På kvällen var det dags för Mamma Mia på Novello Theatre. Musikalen var helt fantastisk! Fick gåshud flera gånger och jag älskar historien om Sofie och hennes sökande efter sin pappa. På vägen hem efter musikalen hittade vi Tortilla, ett mycket bra snabbmatställe. Fick i oss varsin smaskig burrito så kunde vi gott somna efter vår första dag i London. 

 
 

Fredag: ”Upp och hoppa världen! Det är fredag, solen skiner och jag ska shoppa!” Ja, vi vaknade, gjorde oss klara och tog tunnelbanan ut till Sheperd’s Bush där den ”superbraiga” gallerian Westfield ligger. Shoppade hela dagen och satte oss sedan ned i en pub och jag fick min kära fish & chips till middag. Bilden på mig lyrisk bland alla tekoppar var lite internt till pappa. Han tycker nämligen att mer än 10 tekoppar räcker gott och väl för en 16-åring som dricker mycket te. Men det var svårt att motstå hylla efter hylla av muggar...

Kort och gott slukade shoppingen all vår energi och på kvällen tog vi det bara lugnt och vandrade så långt längs älven som våra trötta ben orkade. Det blev inte långt haha.

Lördag: På lördag var planerna inställda på parker. Vi köpte en massa god picknickmat med oss och tog oss till Hyde Park. Efter ett tag insåg vi hur otroligt stor parken + Kensington Gardens på andra sidan sjön var så vi hyrde cyklar och cyklade oss igenom parkerna istället. Riktigt smart och tidseffektivt. Vi hade aldrig orkat gå genom båda parkerna för att få se på allt.

I Kensington Gardens ligger också Kensington Palace, Prinsessan Dianas gamla hem för övrigt. Så vi köpte biljetter och fick gå in i slottet där man fick se hur de gamla kungligheterna bodde och levde. En del i slottet handlade också om deras mode genom tiderna där de hade en massa vackra klänningar i säkra glasskåp. Vissa klänningar var sååå vackra!

På kvällen hade vi bokat biljetter för att se senaste Mission Impossible. Vi såg den på BFI IMAX som är den största filmduken i hela Europa. Och den var stor, ingen tvekan om det. Fick nästan huvudvärk av all ansträngning som behövdes för att behöva se hela duken. Visst, det är coolt och stort. Men den största upplevelsen fick jag inte. Dock var filmen riktigt bra och att ens få gå på bio i London kändes stort nog. Bra slut på en varm och härlig dag!

London del 2 kommer snart….