Chocolate Chip Cookies med Bacon

Bacon!? Varför i hela friden har hon i bacon frågar ni och rynkar pannan. Det är inte bara bacon. Utan kanderad bacon med farinsocker. Jag blev själv lite skeptisk då jag såg receptet för första gången, men det är alltid kul att prova på något nytt, och detta är verkligen annorlunda, men så gott!
 
Wow säger jag bara! Sältan i baconen tillsammans med den söta degen, farinsockret och den mörka chokladen ger verkligen en kvadrupelkombination. Det enda jag skulle ha gjort annorlunda är att inte hackat baconen i så små bitar. Eftersom det stod i receptet att man skulle hacka lika smått som den hackade chokladen så hackade jag lika smått som chokladknapparna. Men i grundreceptet använder man hackad choklad, som är större... dumt.
 
Aja, det smakar bacon ändå. I små mängder, vilket blir perfekt. Ska nog fota kakorna imorgon eftersom nu är det så mörkt ute. Bjuder på mobilbilder så länge.
 
 
Chocolate chip cookies med kanderad bacon:
 
Kanderad bacon:
 
8 skivor bacon
8 msk farinsocker
 
Gör så här: Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper. Lägg baconskivorna på plåten och strö över en matsked farinsocker på varje skiva. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 20 minuter. Vänd på alla baconskivor efter 10 minuter. Tänk på att värmen är olika på olika ugnar, ha plåten med bacon under uppsikt då de bränns fort. När de är färdiga, lägg dem på ett annat bakplåtspapper och låt stelna medan du gör kakdegen.
 
Kakdeg:
 
5 dl vetemjöl
1/2 tsk Bakpulver
160 g Smör
2 dl Farinsocker
1 dl Strösocker
1/2 msk Vaniljsocker
1 Ägg
1 Äggula
200 g Mörk Choklad, hackad. Eller chokladknappar.
 
Gör så här: Sänk ugnen till 160°C. Klä en plåt med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Vispa smör, strö- och farinsocker ljust och fluffigt. Tillsätt ägget och äggulan, rör till en jämn smet. Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Arbeta ihop en smidig deg. Hacka dina baconskivor så att de blir i samma storlek som din hackade choklad. Tillsätt sedan chokladen och baconbitarna. Rulla degen till 23 bollar. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter, tills kanterna fått fin färg.
 
Kram, Elin