Dulce de leche

 
 
Vilken magi att en konservburk får koka i 2 timmar och sedan har du en färdig kolasås! Dulce de leche är en latiamerikansk kolasås bestående av enbart socker och mjölk. Såsen är väldigt söt och passar väldigt bra i tårtor och pajer. Dock, skulle jag göra en kolasås för att ringla över glassen skulle jag nog koka ett annat recept med sirap och smör. Ger mycket mer "knäckigare" smka och blir inte lika söt. 
 
Dulce de leche
 
Köp en burk kondenserad mjölk (vanligtvis 397 gram)
 
1. Ta bort etiketten från burken.
2. Lägg den oöppnade burken sötad, kondenserad mjölk i en stor kastrull.
3. Fyll på med vatten så att det alltid täcker burken och lite till.
4. Låt småkoka ca 2 timmar utan lock, se till att vattnet hela tiden täcker.
5. Ta upp den heta burken och skölj i kallt vatten.
6. Låt svalna helt och öppna därefter burken.
7. Vòila – dulce de leche!