Ultimata Chocolate Chip Cookies

 
 

Okej vänner, jag har funnit det!

Chocolate chip cookies må vara ett av de bästa kakorna som finns samtidigt som de är de värsta kakorna att baka. För vi vill alla ha olika cookies. Sega, kakiga, krispiga, mycket choklad, lite choklad (vänta...va?), ja ni förstår. Nu har jag dock skapat ett eget recept på just hur jag vill ha mina cookies. Sega i mitten med lite kripigare kant, mycket choklad och mycket farinsocker. Brunt socker sätter pricken över i:et på dessa. Testa och njut!

Mina Chocolate Chip Cookies

Blir cirka 30 kakor

200 g rumsvarmt margarin

2 dl farinsocker (160 gram)

1 dl strösocker (90 gram)

1 ägg

1 äggula

5 ¼ dl vetemjöl (320 gram)

1 ½ tsk bikarbonat

4 tsk majsstärkelse

2 tsk vaniljsocker

½ tsk salt

200 g mörk choklad, grovt hackad

 

Gör så här:

1. Vispa margarin vitt i 1-2 minuter. Blanda med farin- och strösocker och vispa ytterligare 1-2 minuter.

2. Blanda med en slev ägg + äggula tills det är väl blandat.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och tillsätt i smörsmeten. Blanda inte mer än nödvändigt.

4. Ta elvispen igen och vispa snabbt ned chokladen så att det bara fördelas. Övervispa inte degen.

5. Plasta degen ordentligt och stoppa i kylen. Låt vara i kyl minst 1 timma, helst flera timmar (3 timmar blir riktigt bra)

6. Sätt ugnen på 175 grader, 150 grader varmluft.

7. Rulla bollar av degen, för normalstora kakor ungefär 25 gram/kaka. För mindre ta 20 gram (1 msk ungefär) och för större ta 30 gram.

8. Nu beror gräddningstiden helt på hur stora kakor du väljer att göra. Med kakor på 25 gram är gräddningstiden 11 minuter, och minskar och ökar med mängden deg. Tänk på att kakorna stelnar en aning när de svalnar. Låt de alltså inte grädda för länge! Låt svalna ett tag på plåten.