Saffranskaka

 
Saffranskaka (Leila Lindholm)
  • 3 ekologiska ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 påse (½ g) saffran
  • 1 msk mjölk
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • smör och mjöl till formen
  • florsocker till pudring av kakan
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret tillsammans med saffranet. Rör i mjölk och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Smörj och bröa en form med vetemjöl.
  6. Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Anonym

Rom?

Svar: Hej! Ursäkta felet!
Jag hade redan receptet skrivet i datorn som ursprungligen hade rom i receptet, men jag tog bort det och tillsatte lite mer mjölk (1 dl alltså). Förlåt om det ställde till det.
Elin Berggren