Saffranskaka
Saffranskaka (Leila Lindholm)
- 3 ekologiska ägg
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 50 g smör
- 1 dl mjölk
- 1 påse (½ g) saffran
- 1 msk mjölk
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- smör och mjöl till formen
- florsocker till pudring av kakan
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret tillsammans med saffranet. Rör i mjölk och blanda det med äggsmeten.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Smörj och bröa en form med vetemjöl.
- Grädda kakan i mitten av ugnen 25–30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
- Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller. Pudra över florsocker vid servering.
Rom?